De-a lungul anilor au existat numeroase evoluții în tehnologia de iluminat. Cea mai recentă și cea mai discutată dintre acestea este apariția iluminării cu LED (diodă emițătoare de lumină). Este posibil să fi auzit că utilizarea LED-urilor este foarte benefică atât pentru facturile dumneavoastră de energie, cât și pentru mediu, dar este posibil să nu înțelegeți de ce. Deci, să aruncăm o privire. Iată câteva dintre beneficiile utilizării iluminatului cu LED.

 • LED-urile au o durată de viață mai lungă
  Acesta este de departe cel mai benefic aspect al trecerii la LED de la iluminatul tradițional - pur și simplu durează mai mult. Lumina medie LED va dura între 30.000 și 100.000 de ore de funcționare sau mai mult, ceea ce este cel puțin de două ori mai mare decât majoritatea opțiunilor tradiționale. Becul incandescent standard va dura doar în jur de 1.000 până la 2.000 de ore. LED-urile sunt diferite de opțiunile standard de iluminare prin faptul că nu se ard. Mai degrabă diodele își pierd nivelurile de ieșire și pur și simplu devin mai slabe în timp.
 • Sunt mai eficiente din punct de vedere energetic
  Celălalt avantaj (la fel de important) al utilizării iluminatului cu LED este că acestea sunt mult mai eficiente din punct de vedere energetic decât alte opțiuni. Acestea necesită cantități foarte mici de energie pentru a funcționa - cu 50% și 90% mai puțină energie decât becurile standard. Acest lucru are ca rezultat o factură de energie semnificativ mai mică pentru dumneavoastră.
 • Sunt mult mai solide decât alte tipuri
  Incandescent, fluorescent și halogen și alte opțiuni de iluminat necesită un filament sau un gaz neon pentru a funcționa. Majoritatea sunt adăpostite și în sticlă. Aceste componente sunt fragile și tind să se rupă ușor dacă sunt lovite sau modificate în vreun fel. LED-urile, pe de altă parte, sunt un dispozitiv semiconductor care transformă electricitatea în energie. Astfel, acestea sunt mult mai solide.
 • LED-urile sunt ecologice
  LED-urile sunt opțiunea ecologică atunci când vine vorba de alegerea iluminatului. În primul rând, consumă mult mai puțină energie decât alte opțiuni. În al doilea rând, acestea nu conțin niciunul dintre substanțele chimice toxice care se găsesc în unele iluminări. De exemplu, iluminatul cu neon conține mercur, care poate fi dăunător mediului dacă nu este eliminat în mod responsabil. Luminile LED sunt fabricate din materiale 100% reciclabile. Și, deoarece durează mai mult, nu va trebui să le înlocuiți la fel de des, ceea ce reduce impactul asociat cu producția.
 • Sunt mai sigure decât alte opțiuni
  Luminile LED produc foarte puțină căldură, mai puțin de 20% din energia pe care o consumă, în timp ce luminile tip incandescente pot converti până la 90% din energia pe care o consumă direct în căldură. Evident, LED-urile sunt opțiunea mai sigură. De asemenea, deoarece consumă mai puțină energie, pot funcționa eficient pe sistemele electrice de joasă tensiune, ceea ce înseamnă că sunt mai puțin susceptibile de a provoca probleme în caz de urgență electrică.
 • Ele sunt flexibile atunci când vine vorba de proiectare și configurare
  LED-urile pot fi configurate în orice fel de moduri pentru a se potrivi nevoilor estetice și atmosferice ale unei mari varietăți de spații.
  LED-urile produc doar o cantitate mică de lumină în infraroșu și aproape fără emisii de UV, ceea ce înseamnă că sunt ideale în spații în care acești factori pot avea un impact (cum ar fi o galerie de artă sau magazine cu produse fragile).